PARTICIPACIÓ DINS EL PROGRAMA  XARXA DE

CENTRES SOLIDARIS  DEL FONS MALLORQUÍ DE

SOLIDARITAT I COOPERACIÓ.

CURS 2019-2020

Ja fa 14 cursos que el nostre centre es va adherir a aquest programa agermanant-se a un centre de Nicaragua, començant amb l´escola Miramar de Las Sabanas, situat al nord d´aquest país i  continuàrem amb la nova escola que ens assignaren ja fa sis cursos, Padre Rafael María Fabreto, també de Las Sabanas. Actualment esteim ajudant a l´escola El Cipian de Las Sabanas 

Com a objectius generals ens hem marcat:

 • Sensibilitzar als nostres alumnes de la situació que es viu a aquest país.
 • Implicar els alumnes, mestres, personal docent del centre, AMIPA i Ajuntament en un projecte de cooperació per al desenvolupament.
 • Propiciar un intercanvi d´experiències entre alumnes, personal docent i administratiu d´ambdós llocs.

I com a objectius específics:

 • Explicar el paper dels països del Nord en la situació actual de Nicaragua.
 • Contribuir en la millora del centre educatiu El Cipian de Las Sabanas.
 • Suport tècnic i professional als mestres de l´escola de Nicaragua.
 • Intercanviar correspondència i altres materials entre ambdós centres.
 • Establir lligams de cooperació i solidaritat entre els dos centres.

PLA DE SOLIDARITAT 

CURS 2019-2020

a. Àmbits d’intervenció: 

Tot l´alumnat del centre CEIP Es Puig, els pares dels alumnes, l´AMIPA i l´Ajuntament de Lloseta, així com també l´escola apadrinada (Fons Mallorquí) i Càritas (Lloseta). 

b. Objectius: 

Enguany ens hem adherit a “Compromesos amb l´Agenda 2030” del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Treballarem diferents objectius:

1.- La pobresa té moltes cares. Tot i la diversitat de realitats del món, deixa les persones en indefensió i les fa molt més vulnerables a situacions extremes. També a ca nostra, hi trobem situacions que cal evidenciar, revertir i dignificar.

6.- L’aigua és bàsica per a la vida, per al funcionament dels ecosistemes i per a les activitats humanes.

7.- El model energètic s’ha de transformar profundament per mantenir l´estabilitat climàtica, incorporar fonts d´energia renovables, incrementar l´eficiència energètica, reduir el consum i acabar amb la pobresa energètica.1.- La pobresa té moltes cares. Tot i la diversitat de realitats del món, deixa les persones en indefensió i les fa molt més vulnerables a situacions extremes. També a ca nostra, hi trobem situacions que cal evidenciar, revertir i dignificar.

Les accions plantejades per a la consecució dels objectius:

1.- Berenars solidaris. Les ajudes aniran destinades a Càritas de Lloseta i a l´escola agermanada de Nicaragua.

6-7.- Conscienciar als alumnes a través d´activitats proposades per la Comissió de Medi Ambient. Accions plantejades per a la consecució dels objectius

c. Sequ%u0308ència d´accions i temporalització: 

En aquest curs hi haurà dos membres de la comissió de solidaritat que rebran tota la informació del Fons Mallorquí de solidaritat i cooperació, i la passarà a l´equip directiu i als coordinadors de cicle per informar al claustre mitjançant les reunions de CCP.

Com cada any, es duran a terme una sèrie d´activitats a l´escola amb la finalitat de recaptar doblers per poder enviar a l´escola agermanada.

També tendrem un racó de la biblioteca destinat a treballar “la solidaritat”, el qual està a l´abast de qualsevol mestre i infant de l´escola, amb l´objectiu de fer partícips als infants de tot aquest projecte d´educació solidaria.

Per treballar els valors de la solidaritat i empatia dins de les aules, està previst, entre d´altres coses tenir el suport del Fons per a:

 • Xerrades i aportació del material per al desenvolupament dels objectius proposats.
 • Exposicions al centre.

Activitats amb l´objectiu de recaptar doblers per l´escola apadrinada i per Càritas (Lloseta) juntament amb la col·laboració de l´AMIPA.

d. Recursos: A més dels recursos humans, es van recaptant doblers de les diferents activitats que s´organitzen, juntament amb l´AMIPA i l´Ajuntament. Aquests doblers, canalitzats a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, arriben a l´escola El Cipian  de Las Sabanas (Nicaragua) per afrontar les seves necessitats. També es fan intercanvis de correspondència i materials entre els alumnes i mestres. Així com es destinaran recursos als més necessitats de Lloseta, coordinant amb el serveis socials de l´Ajuntament i Càritas (Lloseta).

e. Responsables: 

Membres de la comissió: Margalida Martorell Carbonell i M.Dolors Pérez. 

COM TREBALLAM?
CEIP Es Puig
+Info
Darreres notícies
Contacte
 • CAMÍ DES PUIG S/N 07360 - LLOSETA
 • 971 519 436
 • 652 070 598
 • ceipespuig.lloseta@educaib.eu
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec...
CEIP Es Puig Lloseta
2017-03-13T11:54:16+00:00
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
CEIP Es Puig Lloseta
2019-08-05T11:16:27+00:00
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
0
CEIP Es Puig Lloseta
junio 2024
L M X J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
junio 2024
L M X J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930