CURS 2022-2023

Dins la nostra línia metodològica d’ambients i projectes, línia acordada es realitzar ambients a infantil i a tot primària, realitzan-los per cicles comptant amb el suport i l´aprovació de tot el centre. 

AMBIENTS 3R I 4T
(Ambients de lliure elecció: els alumnes trien l´ambient entre els 9 disponibles i hi queden tota durant els dos dies de la setmana ). El comodí consisteix en un ambient que només s’obre quan n’hi algun altre tancat.
DIMARTS i DIJOUS de 12-13:45h
HORT – MartaHORT
MEDIATECA – PatriMEDIATECA
EUREKA (EXPERIMENTACIÓ) – VickyAULA 3
TEATRE – Maria del MarAULA 4
ROBÒTICA – CristinaAULA 11
BOTIGUETA – MònicaAULA 8
IMAGINART – CarmenAULA ART
MOV I MENT – Xiscaporxada
SORPRISE (COMODI) – AnaAULA 10

CURS 2019-2020

a. Àmbits d´intervenció:

La nostra programació es troba dins la línia metodològica d´ambients i projectes, línia acordada per l´equip educatiu de 1r, 2n, 3r i 4t de primària, i que compta amb el suport i l´aprovació de tot el centre. 

Hem organitzat les aules com espais temàtics per experimentar, investigar i aprendre. Cada ambient es configura com un paisatge, amb una estètica, uns materials i unes accions concretes que donen resposta a aprenentatges diferents.

La funció dels mestres és en relació als infants d´acompanyament, d´escolta i respecte. En relació als ambients, d´organització i preparació de materials i propostes didàctiques que al llarg del curs s´aniran adequant al currículum i als interessos dels alumnes.

La introducció d´aquesta metodologia de feina permet donar continuïtat a l´aprenentatge per ambients que han tengut els nostres alumnes durant l´etapa d´Educació infantil.

L´organització es fa amb grups heterogenis en quant a l´edat, nivells d´aprenentatge, interessos i necessitats especials, exceptuant els grups de tercer i quart que per causes d´infraestructura es troben ubicats a un altre edifici i no es mesclen el temps d´ambients, sí per a realitzar les sessions de tallers-ambients.

Estan pensats per:

– Donar resposta a la diversitat d´interessos, capacitats i ritmes d´aprenentatge.

– Aprofitar la capacitat lúdica per afavorir la participació activa de l´infant en la construcció dels seus aprenentatges. Aquesta manera d´entendre l´aprenentatge facilita l´activitat de l´adult i ajuda l´infant en el seu progrés individual.

– Afavorir l´autonomia dels alumnes ja que aprenen a organitzar-se, a planificar la feina i a ser responsables amb el material i el treball.

– Permetre flexibilitat horària, on establirem i programarem rutines per donar seguretat als infants i ens permetrà treballar hàbits de manera continuada i sistemàtica i ens situacions variades (esperar el seu torn, escolar els companys i adults, hàbits de treball, d´alimentació, de relació…) oferint situacions necessàries que ajudin l´infant a aprendre a aprendre d´una manera progressiva i adaptant-se a les distintes situacions reals. Així, i a partir de les característiques i necessitats dels infants, es plantejaran un seguit de situacions educatives encaminades a l´activitat lúdica-educativa, cercant en el joc la font de plaer, de coneixement i de creixement físic, intel·lectual i social dels alumnes. Amb un model metodològic flexible i democràtic, on el diàleg, el consens, la seguretat i l´afecte, juntament amb l´educació en valors, fan que es desenvolupi un dels aspectes principals de l´educació: integrar els alumnes a la societat, compensant les desigualtats o mancances de caire social, personal, afectiu…

b. Objectius:

El treball per ambients implica un a sèrie d´actituds i actuacions, que tenen com a objectius:

– Canviar el concepte de grup-classe: els alumnes continuen tenint una mestra de referència, però a l´hora de treball per ambients els alumnes es mesclen entre les diferents aules i els diferents nivells, i això implica canviar de mestra… A tercer es mesclen els alumnes del mateix nivell.

– Els espais són comuns i compartits per tots: cada aula és un ambient.

– Els alumnes aprenen a través del joc, el mestre és un orientador dins l´ambient, no dirigeix l´aprenentatge, sinó que és qui posa els mitjans necessaris per aconseguir-ho.

– S´ha de crear un ambient on l´individu pugui ser actiu mentalment i on es possibilitin múltiples interaccions entre els mateixos alumnes i entre aquests i el mestre.

–  A tercer cada infant tria s´ambient que vol cada dimarts, quan l´ha triat ja no pot canviar. Els alumnes de 4t feran 5 grups. Cada setmana cada grup anirà a un ambient diferent.

c. Sequència d´accions i temporització:

A tercer els ambients es treballen els dimarts de 12,30 h a 13,45h. Els trien lliurement amb el límit de la ràtio ( màxim 24 per ambient), una vegada triat aquell dia no pot canviar d´ambient.

A quart els ambients es duen a terme els divendres de 12,30 h a 13,45h. Els alumnes estan organitzats per grups i cada setmana van canviant d´ambient.

Recursos a l´edifici de 3r i 4t :

Les tres aules de tercer, les tres aules de 4t, l´aula d´art i la biblioteca. 

e. Responsables:

De 1ri 2n: Neus Capó (AD), Lena Jaume, Joan Toni Jaume, Bel Maria Pons, Coloma Martorell, Xisca Capó, Aina (PT), Maria del Mar (música), Llucia Socias (anglès).

De 3r: Àfrica Lorente, Xisca Horrach, Núria .

De 4t : Cristina, M. Rosa, Mònica, Patri, Bel i Margalida.

AMBIENTS 3r i 4t   
  3r dimarts de 12.30 h a 14.00 h        3rUBICACIÓ
ART   NúriaAula 3r B
ARQUITECTURA   ÀfricaAula 3r A
MOVIMENT   XiscaAula música (aula 3r C)
  4t divendres de 12.30 h a 14.00 h   (Els alumnes de 4t feran 5 grups. Cada setmana cada grup anirà a un ambient diferent. )          4tUBICACIÓ
BOTIGUETA   Bel/MargalidaAula Art
AIXÒ ERA I NO ERA (LEGO)   PatriBiblioteca
MESURA I MESURARÀS   CristinaAula 4t B
ENTORN MATEMÀTIC   M. RosaAula 4t C
MÓN DE PARAULES   MònicaAula 4t A
COM TREBALLAM?
CEIP Es Puig
+Info
Darreres notícies
Contacte
  • CAMÍ DES PUIG S/N 07360 - LLOSETA
  • 971 519 436
  • 652 070 598
  • ceipespuig.lloseta@educaib.eu
Open 7 days INFO
Our Young Pre classroom is for ages. This age group is working
BELL SCHEDULE
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec...
CEIP Es Puig Lloseta
2017-03-13T11:54:16+00:00
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
CEIP Es Puig Lloseta
2019-08-05T11:16:27+00:00
Here is always singing new songs and expressing new ideas he learned at school.
0
CEIP Es Puig Lloseta
junio 2024
L M X J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
junio 2024
L M X J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930